За мен и моето творчество

За мен и моето творчество

Здравейте,

Аз съм Ина Николова и съм художник,  който изразява себе си чрез живописта. Още от ранна детска възраст, рисуването присъства в моя живот. С течение на времето интересът ми само се засили и в един момент вече знаех, какъв ще бъде моя път. Винаги ще съм благодарна на моите родители, че ме подкрепиха в начинанието ми,  да се развия като човек на изкуството и да правя това, което наистина обичам.

Като художник преоткрих своето творчество основно в пейзажната живопис. В някои мои картини ще видите птици, пеперуди, сърна или елен. Винаги съм обичала животните и тяхната пъстрота. Те са неделима част от красивата ни природа.  За мен тя е неизчерпаем източник на вдъхновение. Разходка в парка, поход в планината или да посетя любимо място,  това винаги ме е зареждало положително във всяко едно отношение. Така се "родиха" картини, като "Пролет в Етъра", "Спомен от Хисаря", "Морска прегръдка", "Горският обитател", както и много други мои творби.

 

На мнение съм, че изкуството вдъхновява, обогатява и "краси" душата ни. Това ме накара да създам сайта си - inawebart.com. Исках повече хора да имат възможността да се докоснат до творчество ми, до моята душевна храна и вътрешен свят.

 

 

ОБРАЗОВАНИЕ

 

Завършила съм професионална гимназия с изобразителен профил. След това продължих образованието си в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където изучавах “Педагогика на изобразителното изкуство” със специализация Живопис. 

След успешното ми дипломиране в Софийския университет, записах магистратура в НБУ специалност “Графично и пространсвено проектиране”. Винаги съм искала да се развивам и уча нови неща, затова решението ми да се запозная по-сериозно с графичния дизайн, беше логична стъпка за мен. Започвайки да работя с програми като Photoshop и Illustrator, дойде и интересът ми към дигиталното изкуство. Експериментирах в рисуването на дигитални творби, но не съм спирала да изразявам себе си и чрез живописта, защото тя е моята страст. Четката, боите и платното си остават неизменна част от мен!

 

 

ПРЕПОДАВАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ

 

След дипломирането ми в Софийския университет, в мен се зароди желанието да преподавам. В продължение на 5 години преподавах знанията си на деца и възрастни. Най-малката ми ученичка беше на 4 години, а най-голямата на 36. Някои от моите ученици идваха на уроци просто любителски, други подготвях за гимназиални и кандидат-студентски изпити. Всеки път беше вълнение за мен, когато дойде време за изпита на мой ученик. Съпреживявах с него този момент. А най-голямата награда беше, когато получа обаждане, че всичко е минало добре и резултатът е налице. Успешно издържан изпит и прием в съответното учебно заведение. Щастлива съм от факта, че и досега поддържам връзка с немалка част от моите ученици. А този контакт е наисина безценен!

 

 

КРАСИВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА МЕ ВДЪХНОВЯВАТ

 

Моят творчески път ме срещна с авторката на детски книжки - Елена Попова. Като творец съм горда, че имах възможността да участвам в илюстрирането на детската книжка „Трошици обич”. Безкрайно съм благодарна за доверието, което ми гласува Елена, да бъда художник на този проект. Щастлива съм, че вече фигурирам в системата на Националната библиотека, като художник на книгата "Трошици обич".

 

 

БЛАГОДАРЯ

 

Благодаря на прекрасните си клиенти, които ми се доверяват, за да създам емоция, красота и вдъховение за тях чрез моите картини. Благодаря за честта и удоволствието моето творчество да е част от Вашия дом и Вашия ден.