За мен и моето творчество

За мен и моето творчество

Здравейте,

Аз съм Ина Николова и съм художник,  който изразява себе си чрез живописта. Още от ранна детска възраст, рисуването присъства в моя живот. С течение на времето интересът ми само се засили и в един момент вече знаех, какъв ще бъде моя път. Винаги ще съм благодарна на моите родители, че ме подкрепиха в начинанието ми,  да се развия като човек на изкуството и да правя това, което наистина обичам.

Като художник преоткрих своето творчество основно в пейзажната живопис. В някои мои картини ще видите птици, пеперуди, сърна или елен. Винаги съм обичала животните и тяхната пъстрота. Те са неделима част от красивата ни природа.  За мен тя е неизчерпаем източник на вдъхновение. Разходка в парка, поход в планината или да посетя любимо място,  това винаги ме е зареждало положително във всяко едно отношение. Така се "родиха" картини, като "Пролет в Етъра", "Спомен от Хисаря", "Морска прегръдка", "Горският обитател", както и много други мои творби.

 

На мнение съм, че изкуството вдъхновява, обогатява и "краси" душата ни. Това ме накара да създам сайта си - inawebart.com. Исках повече хора да имат възможността да се докоснат до творчество ми, до моята душевна храна и вътрешен свят.

 

 

КРАСИВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА МЕ ВДЪХНОВЯВАТ

 

Щастлива съм, че участвах в изложбата "URBAN ART THERAPHYя" с авторския си проект "JUMP" и реализация на художествена намеса в градска среда, като част от международния ежегоден фестивал Sofia Architecture Week.

 

През лятото на 2021г. взех участие със своите живописни картини във Фестивала на фолклорната носия - Жеравна. Бях поканена от прекрасните хора, създали сайта "Арт Мегдан" - място за ценители и творци. Участвах и в живописната изложба, разположена в Атриума на хотел "Лонгоз" на комплекс "Камчия".

 

Моят творчески път ме срещна с авторката на детски книжки - Елена Попова. Като творец съм горда, че имах възможността да участвам в илюстрирането на детската книжка „Трошици обич”. Безкрайно съм благодарна за доверието, което ми гласува Елена, да бъда художник на този проект. Щастлива съм, че вече фигурирам в системата на Националната библиотека, като художник на книгата "Трошици обич".

 

 

БЛАГОДАРЯ

 

Благодаря на прекрасните си клиенти, които ми се доверяват, за да създам емоция, красота и вдъховение за тях чрез моите картини. Благодаря за честта и удоволствието моето творчество да е част от Вашия дом и Вашия ден.