Copyright © 2023. All Rights Reserved

Магията на изкуството

13 декември 2021
Магията на изкуството

Задавали ли сте си въпроса, какво за Вас е изкуството?

 

За мен отговорът на този въпрос е обрисуван с думите усещане, душевност, магия, вътрешен свят. Обичта ми към живописта започна от детските години. С времето развивах и обогатявах своите умения и знания. Винаги изпитвам удоволствие, когато хвана четката, видя цветната палитра до мен, а празния лист хартия или платно са готови да отразят моите мисли, вълнения и емоции. Ясно отражение на вътрешния ми свят!

 

Всяка една творба е свят, отразил душата на своя автор. Човек може да "усети" посланието, дори емоцията, гледайки дадена картина. Понякога пред нас изниква прекрасен, усмихнат свят.  Друг път обаче е тъжен, горчив, но казващ много.
Никога не е било лесно да се създава изкуство, особено в днешно време. Понякога е трудно и да го разбереш. Но предполагам, ще се съгласите с мен, че всеки от нас има свое любимо изкуство. Търсим вдъхновение в него, независимо дали става въпрос за живопис, музика, литература, кино или театър.

 

Лично за мен, за да дадем живот на изкуството, творците трябва да вложат труд, талант и задължително частица любов и отдаденост. Само тогава то става силно и истинско! Тогава се превръща в прозорец към един различен и по-богат свят. Свят, изпълен с положителни вибрации и енергия. Надявам се, всеки човек да има все повече възможности,  да се докосне до неговата магия. А тази магия можем да я намерим, ходейки по изложби и музеи, пътувайки по света, харесвайки даден автор или просто да следим нечие творчество.

Искрено вярвам, че изкуството може да ни направи по-добри, по-духовни, а защо не и по-щастливи...

Предстояща Изложба "Приказки за пробуждане"

12 послания за природата в нас и извън нас

прочети още
Изложба "Моята родина"

Близо 70 картини представят красотата на България в изложбата "Моята родина", в бургаската галерия "Генгер"

прочети още
Ина Николова, художник: „Удоволствието от творческия процес и удовлетворението от крайния резултат са едни от съществените фактори за създаването на изкуство“

За творчеството и за състоянието на творящия дух, за родината и младите, за неспокойствието и мечтите, за тихите послания и „изкрещяването“ и за чашата кафе като началото на създаването на нова картина – шедьовър или пък не, разговарям с младата и талантлива художничка Ина Николова – неуморен търсач на идеи, вдъхновения и красота. Интервю на Роза Максимова

прочети още