Copyright © 2023. All Rights Reserved

Изложба "Моята родина"

3 февруари 2023
Изложба "Моята родина"

Изложбата "Моята родина" e открита на 30.01.2023г. в бургаската галерия „Генгер“. В нея са включени творби на повече от 40 автори от цялата страна. В тях са представени мотиви от българския бит, култура и природа, съобщиха Гергана Търкаланова и Георги Иванов, собственици на галерията:

 

"Селекцията беше доста трудна, дори трябваше да увеличим и времето за подбор, защото имаше много автори с много картини и всичките различни. Още по-интересното е, че има много разнообразни техники - освен използваните  акварел, масло, акрил, сега имаме и картини рисувани с кафе, бял туш, графика. Изборът на картините в изложбата беше сред 200 картини, като ще успеем да представим в пространството на галерията близо 70 творби. Сюжетите са свързани с българските обичаи и традиции, с фолклорни мотиви, с красиви пейзажи." 

 

Насладете се на много пъстрота, багри и топлина, като се потопите в красотата на всичко българско и родно, с изложбата "Моята родина"! Щастлива съм, че измежду толкова много автори и творчество, място в изложбата намериха и моите творби. Заповядайте да видите на живо картините ми "Пролет в Етъра" и "Спомен от Хисаря" с които участвам в изложбата. 

 

Изложбата ще продължи до 18.02.2023г. - Галерия - ателие "Генгер" на ул. „Алеко Констанитинов“ № 8, гр. Бургас

Предстояща Изложба "Приказки за пробуждане"

12 послания за природата в нас и извън нас

прочети още
Ина Николова, художник: „Удоволствието от творческия процес и удовлетворението от крайния резултат са едни от съществените фактори за създаването на изкуство“

За творчеството и за състоянието на творящия дух, за родината и младите, за неспокойствието и мечтите, за тихите послания и „изкрещяването“ и за чашата кафе като началото на създаването на нова картина – шедьовър или пък не, разговарям с младата и талантлива художничка Ина Николова – неуморен търсач на идеи, вдъхновения и красота. Интервю на Роза Максимова

прочети още