Copyright © 2023. All Rights Reserved

Предстояща Изложба "Приказки за пробуждане"

21 февруари 2024
Предстояща Изложба "Приказки за пробуждане"
Скъпи приятели,
с моята добра приятелка и колежка по творчески път Добра Славкова, с вълнение обявяваме това събитие, родило се от съкровени мечти, внимателно замислено и дълго време подготвяно. 
И вярваме, че, както всяко нещо, и това се ражда в точния момент. 
 
Ще открехваме по малко парченца от картините, с които ще ви предадем, надяваме се, от вдъхновението, с което сме ги създали…. докато настъпи и моментът, в който ще можете да ги изследвате сами и да им се насладите на живо. 
 
А този момент - Откриването на изложбата “Приказки за пробуждане” на 15.05.2024г., ще бъде едно преживяване - подарък за всеки един от присъстващите. 
Може да следите всички новости, около изложбата на фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/Ina.Nikolova.Sofia
 
Повече за изложбата . . .
 
Удивително е, каква рутина можем да придобием, следвайки ритъма на ежедневието си. Вглъбени, вечно забързани и често незаинтересовани...
 
Не обръщаме внимание на онези малките, но истински важните “неща”...
Това са емоциите, които не изразяваме, ценностите, които забравяме, домът, който унищожаваме, нашата вътрешна вселена, която пренебрегваме. Вселена, която иска да бъде събудена, да бъде чута, да бъде разбрана!
 
Всъщност качествата, които ни правят да сме Човеци, са тези, които изчезват...а, ако пазим Природата вътре в себе си, дали няма и природата извън нас да бъде спасена? В парадокса на ситуацията ние се опитваме да съхраним и защитим комфортната си зона, личното си убежище, но правим ли същото с дома, без който ние изобщо няма да сме тук?!
 
В целия хаос, отвътре и навън, пробуждането понякога е трудно, но винаги необходимо, обединяващо и истинско. Отвътре и навън - съвместно съжителство на вътрешния ни свят със света навън. Отвътре и навън - природата в нас и тази извън нас.
 
Чрез своите "приказки за пробуждане", визуализирани в картини, всяка носеща своето послание, Ина Николова и Добра Славкова канят всеки от нас да се запита, какво прави и какво още би искал да направи за своя личен дом? И какви стъпки предприема за това? Като същевременно вдъхновяват, дават порив за действие, стимул за живеене в любов към себе си и заобикалящия ни свят.
 
Защото светът около нас е красив само когато ние сме в мир със света вътре в нас.
 
Картините на Добра Славкова обхващат идеята за "отвътре" - за промяната, която се заражда първо в нас. Те са една абстрактна, вълнуваща и сюрреалистична реалност. Тя започва от човека, неговите ценности и съзнание. Творбите й носят посланието за силата на човека, на неговата воля и обич и на синергията, която се ражда от общуването, от връзката със себе си, другите и природата.
 
Чрез платната на Ина Николова ще погледнете "навън". Ще "се разходите" в една реалност, която приемаме за даденост. Реалност, представена с живописни пейзажи, през погледа на художничката. Те са сякаш "живи", колоритни късчета, носещи със себе си топлина, вълнение и послание да запазим това, което все още имаме.
 
Отвътре и навън - природата в нас и тази извън нас. Един вечен кръговрат. Всеки ден, всеки миг ние избираме как да го пресътворим, за да продължи да съществува, красив и вдъхновяващ.
Изложба "Моята родина"

Близо 70 картини представят красотата на България в изложбата "Моята родина", в бургаската галерия "Генгер"

прочети още
Ина Николова, художник: „Удоволствието от творческия процес и удовлетворението от крайния резултат са едни от съществените фактори за създаването на изкуство“

За творчеството и за състоянието на творящия дух, за родината и младите, за неспокойствието и мечтите, за тихите послания и „изкрещяването“ и за чашата кафе като началото на създаването на нова картина – шедьовър или пък не, разговарям с младата и талантлива художничка Ина Николова – неуморен търсач на идеи, вдъхновения и красота. Интервю на Роза Максимова

прочети още